SANATI YÖNETMEKTÜM ETKİNLİKLER
KAS

Değerli Araştırmacılar

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak 04-07 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceğimiz Uluslararası Sanat Sempozyumunda “Sanatı Yönetmek” ana başlığıyla sanatçı-sanat eseri-sanatsever ilişkilerini ele alacağız. Belirlenen bu üçlemi yöneten sanat yönetmenleri ise tartışmanın odak noktası olacaktır. Ülkemizde sanat yönetiminin ilk kez söylem kazanmasına imkân tanıyan fakültemizde, bu sempozyum ile sanat yönetimiyle ilgili tekrartartışma ortamı yaratabilmek ve geçen 15 yılın ardından ülkemizde sanat yönetimi alanında gelinen noktayı araştırabilme imkânı bulacağız. Bu sayede günümüzde sanatçıyla sanatseveri buluşturan sanat yönetmenlerinin geçmişten günümüze gelişim süreciyle birlikte sanat yönetmenlerinin hukuki hakları ve sorumlulukları ele alınacaktır.

Sempozyumda sanatseverle-sanat eserinin bir araya gelebildiği ortak mekânlar olan müzeler, sanat galerileri ve kültür merkezlerinin durumu ile yönetimsel sorunlarada yer verilecektir. Ayrıca sanatın alt disiplinlerini oluşturan plastik sanatlar, müzik, masaüstü yayıncılık ve görsel sanatların eğitim süreçlerini tekrardan inceleyebilme imkanı yaratarak sanatçı yetiştiren eğitim kurumlarının yapısı, eksiklikleri ve ihtiyaçları analiz edilebilecektir. Bu sempozyum ile sanat eğitiminde yeni yöntemler oluşturarak ülkemizdeki sanat kurumları ve eğitim merkezlerinin uluslararası platformda söz sahibi olabilmesini hedeflemekteyiz.

Sanat eğitimiyle ilgilenen tüm akademisyenlerin ve uzmanların desteğini ve katılımını bekleriz.