Erkan-KarasoyTÜM ETKİNLİKLER
MAY

ERKAN KARASOY HAKKINDA

1982,İstanbul’da doğdu, İlk ve orta öğretimini bitirdikten sonra, Bakırköy Yahya Kemal Beyatlı Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Önlisansını, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde de lisansını tamamlayıp 2010 yılında askere gitti. İktisat fakültesindeyken resim ve tiyatro çalışmalarına devam etti ve birçok karma sergiye katıldı, Taksim Metro Sanat Galerisi, Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi gibi birçok yerde eserleri sergilendi. Askerliğini resim öğretmeni olarak tamamladıktan sonra tiyatro çalışmalarına ağırlık verdi. 2012 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi Programına girdi,2014 yıllında iki eseriyle Uluslararası Suluboya Bianeli’ne katıldı. Yine 2014’de 2.İstanbul Tasarım Bienali’nde iki eseriyle yer aldı. Eylül 2014’de Artvin’de Karadeniz halkına ve taşra insanlarıyla ilk serginde buluşan sanatçı, 2012 de başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi Programına devam etmektedir.2.Kişisel sergisini 4 mayıs 2015 de Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Sanat merkezinde gerçekleştirecektir.

‘DİJİTAL DÜŞLER’

MANİFESTO

İllüstrasyon sanatı, yıllarca reklam, eğitim ve fantastik anlatılarda destekleyici çizim olarak kullanıldı. Resim sanatının bir parçası olduğunun kabul edilmesi ve hakettiği değeri görmesi ancak yakın zamanlarda gerçekleşebildi. Fakat bu kez de geleneksel yöntemlere kıyasla dijital yöntemlerle elde edilebilir oluşu, illüstrasyonun ne kadar sanat olduğuna dair tartışmaları başlattı.

Tüm bunlar bir yana illüstrasyon, genç bireylerin gerek düşünce, gerekse düşsel dünyasındaki yolculuğuna büyük katkılar sağladı.

İnsanlar çağlar boyunca hep düş kurdular. Bu düşler bazen bir mağara duvarına yansıdı, bazen kağıt veya tuval ile bir galeri duvarına, bazen de dijital yöntemlerle bilgisayar monitörlerinden taşarak sanatın pek çok alanına yayıldı.

Genç dünyamızda yansıtmak istediğimiz kahramanlar, canavarlar ve inandığımız bütün masalımsı unsurlar, “Dijital Düşler”e ilham verdi. Bu ilhamla tasarlanan çalışmalar sonucu yapılacak en büyük yolculuk da çocukluğa oldu.

Erkan Karasoy, 2. Kişisel İllüstrasyon sergisi “Dijital Düşler” ile izleyiciyi bu yolculuğun başlangıcına götürüp yepyeni maceralar ile herkesin kendine göre farklı yönlere gideceği, karşılığını kendi iç dünyasından bulacağı içsel bir gezinti imkânı sağlıyor.

BASIN BİLDİRİSİ

Erkan Karasoy’un ‘Dijital Düşler’ illüstrasyon ve resim sergisi, Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde izleyicisiyle buluşuyor. İlk kişisel sergisini Anadolu’da açan sanatçı, bu kez işlerini şehrin merkezine taşıyor. Erkan Karasoy’un 2. Kişisel İllüstrasyon Sergisi’nde, şehir yaşamına farklı yapılardaki kimliklere sahip genç bireylerin gözüyle naif bir bakış atıyor. Açılışı 4 Mayıs Pazartesi günü, 16:30’da yapılacak olan serginin küratörlüğünü Zeynep Dağdelen, yardımcı küratörlüğünü Yasemin Karaca üstleniyor. Tüm genç ve genç bakışa sahip sanatseverler davetlidir.